Paní Lenko, moc děkuji za Váš dotaz. Také mám pocit, že se o tom nikde nemluví, a přitom to řeší každá žena. Rozdíly jsou jenom v tom kdy to přijde, a jak to probíhá. Možná bych dodala ještě jak se cítí potom. Obecně se mění produkce a rovnováha hormonů v těle, to se ví. Obecně se ví, že přibíráme na váze, že míváme návaly horka, že se víc potíme. Když to vezmu fakticky, tak přestaneme menstruovat a nemůžeme mít už děti. Ale, jak se u toho cítíme? Jak vnímáme svoje tělo? Jak nás vnímá okolí? Míváte taky někdy deprese? Asi všechny řešíme, jestli jsme ještě přitažlivou ženou? A stojíme vůbec o to? myslím, jestli v nás zůstane kousek ženskosti... a máme Chuť na sex? (většinou nemáme s kým, protože naši partneři zestárli dřív než my a jejich hormonální hladina to vlastně nedovoluje), ale v teoretické rovině, tady anonymně. Tady si to můžeme říct, proto říkám, že to Byl od Vás Meisterstuck.
Za sebe já říkám, jasně že chci zůstat ženou a cítit se žensky až do konce svých dní. Jasně že mám vrásky, ale jsou důkazem toho, že jsem toho hodně prožila, třeba toho Hondě vím. nebo si možná hodně pamatuju. Ano, je to tak, že se mění moje figura. Ano, taky nejsem úplně zdravá. Yes, i já bývám unavená, ale většinou stačí na chvilku zavřít oči, trošku si pospat i v práci v křesle nebo u pracovního stolu a tělo se nějak nahodí. ano, ráno mě po probuzení bolí tělo, ale podaří se mi vždycky vstát a nějak to rozhýbu a miluju, když jsem v pohybu. A ještě na závěr malé velké tajemství, jen ho pošeptám. Ano mám chuť na sex. Pořád.
Krásné diskuse na toto téma vedla kdysi Eva Holubová, měla na to dokonce svůj pořad, "Meno pauza není pauza". Měla to na YouTube a myslím že i podcast. Evička se mi moc líbí, stárne nám všem před očima. Umí věci hezky a trefně pojmenovat a využívá pozornosti národa aby otevírala témata, kterých se ostatní bojí. My ženský máme totiž skvělou energii a když se nám to někdy podaří spojit, hezky dohromady, můžou se dít velký věci. Odborně se k tomu vyjádří asi někdo jiný, já si chtěla jenom pokecat. Tak pa Bibi