Dobrý den, mám zvláštní dotaz. ve stáří je to někdy složité a situace spojené se stářím jsou někdy mimořádně náročné. Mám kamarádku, která má doma ležícího manžela, který se vůbec nemůže hýbat a nic nedělá a věčně jenom nadává, ona o něj musí pečovat a ošetřovat ho a normální z toho logicky místy hrabe. Aby se nezbláznila, tak ji doktor předepsal antidepresiva, aby se to dalo vydrží a mohla situaci zvládnou. Myslím, že je to Xanax! řešila jsem to s dcerou, a ta říká, že to je hrozné svinstvo, které má spoustu vedlejších účinků a když to člověk bere, tak tělo přestane vyrábět to co má a potom když to přestane brát, tak to tělu chybí a člověk se hroutí. Dcera říká, že když bych náhodou byla v těžké situaci, kdy mi najednou brní nohy a ruce, a potím se a popadne mě úzkost a těžko se mi dýchá a .... už víme, že je to důsledek nějakého stresu, když je toho na mě moc. tak že mi může pomoc kousek nějakého vhodného léku, ale že to určitě není Xanax, ať si ho od Jarči neberu. Že pro jsou léky, které mi pomůžou, ale je to na jiné bázi, jedná se o sertralín, což je umělý serotonin. To mi prý pomůže dostat se do pohody a údajně, když si toho vezmu málo, tak nevyřadím svoje tělo a bude si to vyrábět dál. Ale já tomu nerozumím, jak by to tak moje holka mohla vědět.... proto prosím o radu.